Nu är det sommar på Liljeholmstorget

”Sommar på Liljeholmstorget” är ett samarbete mellan Liljeholmstorgets Galleria och Stockholm Stad, som pågår mellan den 14 juni till den 13 augusti. 24 sommarjobbande ungdomar kommer att turas om att leda kreativa aktiviteter och det lokala föreningslivet är också på plats.

Syftet med satsningen är att skapa en trygg och trivsam närmiljö i Liljeholmen, både för skollediga unga och för äldre som länge har sett sin rörelsefrihet begränsad under pandemin. 

Måndag-fredag klockan 10.00-14.00 arrangeras olika aktiviteter som är öppna för alla. Bland annat kommer man att bygga en stor kristallkrona av äggkartonger. Mer information finns i kalendern på facebook.com/sdf.hagersten.alvsjo.

De sommarjobbande ungdomarna kommer också att hjälpa till med att hålla torget snyggt och rent, svara på frågor och i allmänhet finnas till hands.

Förra året genomförde stadsdelsförvaltningen en liknande satsning i en närliggande park. Det föll väl ut, och i år får aktiviteterna ta större plats på torget istället. På så sätt når man ännu fler, från den som är i gallerian för att handla till dem som passerar på väg till pendeltåget. 

–  Vi har sedan tidigare ett fint samarbete med Stockholms Stad inom ramen för det som kallas platssamverkan och vi delar ett stort engagemang för Liljeholmen. Vi vill göra Liljeholmstorget till Stockholms mest inspirerande plats för urbana människor, och det här är ett steg på den vägen, säger Sandra Perslund, centrumchef på Citycon. 

Gallerian, som ägs av Citycon, består av närmare 100 butiker, caféer och restauranger samt vårdcentral, tandläkare och 20-talet andra vårdverksamheter. 

Dela inlägg

Facebook
Twitter
LinkedIn