Stockholms bästa vårdcentral ligger i Liljeholmen

Vårdhuset på Liljeholmstorget har ett mycket stort utbud av hälso- och vårdtjänster och bland dem Stockholms bästa vårdcentral. Åtminstone enligt Distriktsläkarföreningen som nyligen delade ut det priset. Motiveringen lyfter bland annat fram en god arbetsmiljö med fokus på kvalitet och god vård.

– Det är både roligt och hedrande att vår hyresgäst uppmärksammas. Extra positivt är också att arbetsmiljön lyfts fram som ett viktigt inslag. Liljeholmstorget är en prioriterad vårddestination för hela regionen, säger Peter Brodd, affärsområdeschef på Citycon.

Citycon äger och driver Liljeholmstorget Galleria där Vårdhuset ligger. I Vårdhuset ryms förutom vårdcentral bland annat barn- och ungdomsmedicinsk mottagning samt olika typer av specialistvård. Till dessa hör ortopedi, arbetsterapi och sjukgymnastik.

– Vi är en av Sveriges största vårdcentraler med våra 31 900 listade. Primärvården ska finnas nära och lättillgänglig. Här i Liljeholmen sitter vi centralt vid en knutpunkt med goda kommunikationer i ett område som växer. Nomineringen lyfter bland annat fokus på medicinsk kvalitet och kontinuitet för våra patienter. Som akademisk vårdcentral har vi även möjlighet att forska och utveckla primärvården, säger Sandra af Winklerfelt Hammarberg, verksamhetschef på Liljeholmens Vårdcentral.

 

Liljeholmstorget Galleria har även ett stort utbud av butiker och restauranger. Här finns också Sveriges bästa livsmedelsbutik, enligt en utmärkelse på Dagligvarugalan nyligen.

Citycon, som vid sidan av Liljeholmstorget Galleria också driver fem andra köpcentrum i Sverige, har en långsiktig strategi att satsa på vård och hälsa som ett allt viktigare komplement till retail.

– Förr var det mest fokus på shopping, men nu vill vi skapa fler anledningar att besöka gallerian, till exempel mer service, mer vård och mer hälsa. Våra besökare vill ha allt under ett tak. Olika former av service och vårdtjänster blir därför en allt viktigare del i ett köpcenter, säger Peter Brodd, affärsområdeschef för Citycon.

 

I samband med stadsutvecklingsprojektet kommer RE: Liljeholmen kommer Vårdhuset att totalrenoveras och erbjudandet inom vård, hälsa och välmående stärkas ytterligare.

Dela inlägg

Facebook
Twitter
LinkedIn